În așteptarea finuțului nostru, îmbrăcăm blogul în straie de primăvara și dăm start sezonului cu o ședință de maternitate plină de culoare și zâmbet.

Dolofanul jucăuș este nerăbdător să se arate, așa c-am pus la cale, împreună cu fericiții lui părinți, o mică plimbare în Grădina Japoneză din Herăstrău.

Nu știu cât de inspirați am fost când am ales locația având în vedere că cireșii înfloriți au strâns în jurul lor forfotă și o mulțime de oameni frumoși. Am făcut totuși față aglomerației și suntem încântați că am reușit să ne adaptăm situației cu atât mai mult cu cât aveam și-un bebe la bord – pufina noastră a insistat să ne fie asistent și nu ne-a lăsat inima să n-o băgăm în combinație.

Rezultatul în aveți mai jos. Sper să bucure ochiul așa cum ne bucură nouă inima.

Ca orice an care se respectă, 2019 a venit pentru noi cu o perspectivă nouă și cu provocări proaspete.

Mărturisesc că mă atrăgea de ceva timp fotografia pentru nou născuți și că o urmăream pe Daniela Ursache cu mare interes, dar momentul hotărâtor se poate spune că a venit atunci când, în primele zile de viață ale pufinei noastre, ne-am îndreptat spre studioul Danielei pentru o ședință foto.

Să ne vedem bebelușul fotografiat a fost o experiență cu adevărată emoționantă, atât din perspectiva fotografului, cât mai ales din cea de părinte. Emoțiile întipărite pe chipul pufinei noastre ne-au topit complet și orice fel de grijă a zburat într-o clipă remarcând felul în care Daniela lucrează.Fără dubii are darul de a-i face pe părinți să se relaxeze și să bucure de experiență.

Fascinată fiind de toată această poveste, m-am reîntors, la scurt timp, în studioul chic din București, de data asta pentru o sesiune de mentoring.

Am avut 3 bebeluși pentru fotografiat, iar Daniela ne-a împărtășit din secretele ei. Am înțeles, pusă în fața evenimentelor, că o sesiune foto newborn nu este niciodată ușoară pentru că fiecare copil este diferit și are nevoi diferite. Tocmai din acest motiv o astfel de sedințe foto se realizează în primele zile ale copilului, atunci când acesta doarme mult și este mai ușor de lucrat cu el.

Din fericire mentorul nostru a știut să ne încurajeze și să creeze o atmosferă de lucru plăcută și destinsă în care am acumulat informații prețioase pentru mai târziu.

Am plecat din studio mai bogată, cu un ghid scris de Daniela cadou, entuziasmată și cu dorința de a pune în practică tot ce am învățat. Ghidul pe care fiecare fotograf de bebeluși ar trebui să îl aibă, se poate comanda de pe site-ul ei personal https://danielaursache.ro/

Și pentru că sunt o norocoasă am avut posibilitatea de a lucra, foarte curând după sesiunea de mentoring, cu doi bebeluși cât se poate de drăgălași, băiețel și fetiță, alături de care am făcut două ședințe foto pentru care mă simt nespus de fericită și recunoscătoare.

Îi mulțumesc Danielei pentru tot ce am învățat alături de ea și pentru că e genul de mentor care îți oferă feedback de fiecare dată când ai nevoie. Și le mulțumesc totodată părinților care au avut încredere în mine pentru sedințele foto ale căror rezultate se pot vedea mai jos.

 

 

Tags: #newborn #nounascut #hotografiebebelusi #newbornphotography #studiodenounascut #bebe #newbornepose #newbornart #babyphotographer #romaniannewbornphotographers #family

Momentul vostru infinit...

Prima zi de toamnă, anotimpul în care zilele devin din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi . Păsărelele își iau rămas bun cu un ultim cânt, copacii le spun la revedere  cu frunzele-n vânt ca o șoaptă prelungă, făcându-te să te cufunzi în visare cu nuanțele de un ruginiu romantic. O zi de toamnă frumoasă, plină de emoții, andrenalină și prietenie. Da, cam asta am numi noi o nunta de poveste. Cu o zână în rochie din frunze de toamnă, cu oameni care nu se cunosc, oameni care lucreaza in domenii diferite, dar care devin dintr-o dată ca o adevărată familie. Oameni care iubesc Steaua și Dinamo se pot îmbrățișa, dansează împreună și ciocnesc pahare până în zori. La răsărit torțele se aprind ridicând spre cer rotocoale de fum lăsând în urmă o noapte de povestit peste generații.

Am acceptat, cu puțină teamă,  provocarea de a fi fotografi la nunta lor și, având nevoie de ajutor, am mai luat în echipă încă două persoane – Ella si Lucian – asistent, respectiv fotograf. Am discutat cu ei și am pus la punct toate amănuntele, programul complet, și toată lumea a ținut cont de sfaturile și sugestiile noastre.

Astfel că s-a renunțat la obiceiuri și tradiții în favoarea hotelului, mirii fiind din București.

Locația unde s-a ținut petrecerea a fost elegantă, cu detalii de bun gust, iar distracția la loc de cinste. A existat o frumoasă dinamică între invitați, steliști și dinamoviști care la final au aprins fumigene, iar chestia asta ne-a făcut și pe noi să ne simțim de-ai casei. Barmanul,  dj-ul au  reușit să unească prin activitatea lor invitații, scenă fiind plină de la început până la final… Apropo s-a terminat petrecerea? Noi simțim încă vibe-ul ăla nemaipomenit!

Pentru Trash the dress am ales Cetatea Devei și Castelul Corvinilor unde am petrecut alte momente cât se poate de plăcute alături de proaspeții căsătoriți. Oameni absolut faini, cu simțul umorului, care nu fug din calea provocărilor. A fost o adevărată plăcere să lucrăm cu ei pentru că sunt deschiși la noi idei, au simț estetic și-s nemaipomenit de fotogenici, ceea ce a făcut ca întreaga echipă să cadă de acord în privința faptului că mirii au înclinație spre frumos .

La final am ajuns și în studioul prietenului Albert din Hunedoara. Deși îi cunoașteam povestea și vorbisem de multe ori pe facebook nu ajunsesem să îl întâlnesc personal, motiv pentru care mă bucur tare mult ca s-a dat prilejul. În seara în care am ajuns, i-am cerut un sfat. L-am întrebat care ar fi cea mai potrivită oră pentru fotografiile la castel. Am discutat, ne-am întâlnit și ne-a invitat în studioul lui. Am făcut acolo câteva cadre și i-am cerut părerea. Pentru pasionații de fotografie, atât cei care îl cunosc deja, cât și ceilalți, care poate vor afla odată cu articolul ăsta despre munca lui, vă garantez că dacă aveți drum în Hunedoara, experiența alături de Albert Horopciuc se merită trăită. Aveți multe de învățat de la el. Noi cel puțin am învățat multe și, în mod clar, când vom mai avea drum prin Hunedoara, vom merge să mai învățăm și să mai împărtășim și alte impresii alături de el.

Mulțumim, Diana și Marius pentru că ne-ați invitat să facem parte din povestea voastră.

Mulțumim, Albert pentru sfaturi și pentru momentele de încântare petrecute în studioul tău.

 Vouă vă place toamna?

Tags: #girl #nikon #wedding #hunedoara #castelulcorvinilor #studiophoto #love #beaty #casatorie #nunta #exploeromania #deva #boy #groom

Pentru că anul ăsta în familia noastră se numără evenimentele importante – am participat la o nuntă alături de cei apropiați, fiind nași pentru prima dată la una din ele – era musai să-l petrecem ca la carte și urmează o a doua. Pentru asta, ghiciți ce? Am ales o excursie în Zakyntos, aceeași insulă cu care am făcut cunoștință în urmă cu exact două veri.

Ne-am strâns ca de obicei la o cafea pentru a pune la cale concediul – da, noi suntem așa, mergem împreună în vacanțe, chiar dacă suntem diferiți, suntem mereu împreună – și pentru că voiam cu toții în Grecia, iar ceilalți din gașcă nu văzuseră Zakynthos, am optat pentru varianta  asta.

Ce putea fi mai frumos de atât? Să fim nași, să primim vestea că vom deveni părinți și să plecăm la drum alături de finii noștri? Din păcate socoteala din târg, nu se potrivește cu cea de acasă. După mai multe discuții s-a decis ca viitoarea mămică (soția mea) să rămână acasă – drumul era prea lung și prea obositor.

Am plecat în formația de 12, pregătiți și antrenați bine, bine. Am pornit la drum din Pitești, undeva în jurul orei 13:00, urmând ca la București să preluăm și celelalte mașini. De data asta drumul a fost ceva mai scurt, cam cu vreo 250 km. Opriri, somn, distracție, cam așa a decurs călătoria.

Pentru mine/noi important era să ajungem în anumite zone pentru fotografie – de data asta fotografie de nuntă – programul pentru ieșiri în astfel de zone fiind pus la cale de mine. În funcție de cum se prezenta vremea, ora la care apunea soarele ori cum mă simțeam în acea zi. Astfel toți așteptau în standby pentru că în orice moment aș fi putut spune ”Peste 3 ore plecarea.”

În a doua seară am decis să mergem la Navagio să prindem apusul. Luasem și lampioane cu noi. Ideea ni s-a părut genială, dar având în vedere că în Grecia au fost multe incendii în ultima vreme, am decis să nu le folosim. Ne-am distrat așadar cu ce am avut la îndemână.

 

Ziua următoare a fost pentru plimbare și pentru stat la terasă savurând o bere rece, dar și de data asta planurile s-au schimbat puțin. Am ales o altă locație cu fotografii la apus și câteva portrete pe stânci. Au fost printre noi și nemulțumiți, dar în cele din urmă s-au conformat.

Tot a doua zi m-am plimbat și am mers în căutarea unei persoane care să ne ducă în locațiile cerute de noi cu barca. Partea bună este că am găsit două persoane diferite, prețul era însă foarte mare în comparație cu excursiile pe care ei le făceau în miezul zilei. Pe de altă parte una din bărci putea transporta maxim cinci persoane, iar alta maxim șapte și asta în zile diferite. Pentru că să lăsăm pe cineva în spate nu era o opțiune, am decis să mai căutăm. Din păcate nu am găsit ce ne-am dorit, dar asta nu ne-a împiedicat să ne bucurăm cu ce aveam deja.

Ziua a treia a fost pentru fotografie la capătul celălalt al insulei. Câțiva dintre noi au fost mai temători văzând ce îi așteaptă. Nu erau prea încrezători, dar rezultatul îl puteți vedea mai jos.

Ziua a patra a fost destinată răsăritului. Ne-am trezit și am mers pe plajă în așteptarea ”asistentului”.  Soarele se ridica încet, iar noi ne străduiam să n-o deranjăm pe tartaruga venită să-și depună ouăle.

 

 

În următoarele două zile, am lăsat aparatul în rucsac și m-am bălăcit puțin – aveam nevoie. Dar ce să vedeți? În cea de a treia zi, am făcut un început de otită de la aerul condiționat și de la apă de mi-a ieșit bălăceala pe nas și pe urechi.

Am sunat la compania de asigurări medicale, m-au rugat să iau legătura cu personalul de la hotel. De aici au sunat la centrul medical cu care erau în colaborare și am fost dus la spital, împreună cu cineva din famile pe post de translator. Personalul medical mult diferit de ce vedem la noi. Amabil, profesionist și nedoritor de șpagă, mi-a dat o rețetă și până la sfârșitul vacanței am stat pe antibiotic.

Ultima seară am dedicat-o tot fotografiei de portret. Din păcate bifasem încă trei puncte de unde trebuia să vedem răsăritul și altele pentru fotografie de peisaj, dar cei din gașcă, în special șoferii, erau prea obosiți, așa că am ales să o lăsăm pe data viitoare.

Așa cum am mai promis în trecut și așa cum zice melodia:  ”Ne vom întoarce într-o zi/ne vom întoarce neapărat/vor fi apusuri aurii/cum au mai fost când am plecat”

Nu există binecuvântare mai mare pentru noi ca aceea de a ne apropia de oameni prin intermediul fotografiei.

Pe Mădălin și Cristina i-am cunoscut în urma cu ceva timp și de atunci ne vedem în fiecare an pentru a imortaliza momente cu suflet, momentele acelea de căldură și fericire din sânul familiei lor minunate.

Dacă anul trecut prin decembrie fetița lor era pe drum, anul ăsta, la vârsta de un anișor, ea și frățiorul ei, Matei, au pozat pentru noi împreună, într-o ședință cât se poate de crăciunistică și dulce.

Vă mulțumim pentru prietenie și încredere, oameni dragi, și vă dorim sărbători magice!

S-a scurs aproape un an de la una din ședințele mele foto preferate fără să aștern nici măcar un cuvânt despre ea, așa că mi-am zis că ar fi cazul să remediez problema. Și în timp ce scriu, îmi trec prin fața ochilor toate pregătirile de la acea vreme – cu pene în cap și asamblări de corturi – condițiile meteo sub care s-a desfășurat shooting-ul și toate momentele alea, pe cât de crizate pe atât de simpatice, alături de prietena mea. S-a lăsat cu furtună, cu cort luat de vânt, cu tălpi pline de funingine, cu ploi, șamd. Asta ca să nu mai spun că am tras atât de repede fotografiile încât aproape că nu-mi vine să cred că rezultatele au fost cele pe care le puteți vedea singuri mai jos. Dar totul e bine când se termină cu bine și nimic nu-i mai frumos ca o colecție de amintiri alături de-o prietenă de suflet.

I never want to stop making memories with you, my dear friend!

 

 

 

Tags: #boho #bohostyle #natureshooting #girls #women #romanianshooting #exploreromanian #autumn #indian #nikon #romanianrustic #photography #color #beatifull

Pe Oana și Costi i-am cunoscut în formația de nași ai mirilor noștri Aura și Cristi. Am trecut prin multe peripeții împreună, printre care un Trash the dress, în vârf de munte – fain, fain tare ce s-a întâmplat acolo, dar aia e altă poveste.

Astăzi însă este despre maternitate, căci cu puțin timp în urmă – acum o săptămână și ceva – v-am vestit că ne-am molipsit și noi de fericirea de a fi părinți, așa că vrem să continuăm pe aceeași linie, cu burtici și păpușici.

Ședința asta foto a rămas cum nu se poate mai vie în amintirea noastră. Mai înainte de toate pentru că e întotdeauna o plăcere să lucrezi cu oameni frumoși și mai apoi pentru că, în ciuda muncii care a stat în spatele ei, ne-am încărcat bateriile prin lucrul în echipă.

Nu vă mai spun că prietenii ăștia dragi s-au deplasat din București până la noi în Pitești special pentru a face ceva magie împreună și că după o zi întreagă de activitate asiduă, seara târziu, ne-am trezit cu toții în fața calculatorului pentru a prelucra fotografiile. Nu mai puteam aștepta, ne ardea nerăbdarea prea tare!

Acum, cuplul ăsta minunat pe care îl vedeți în toată splendoarea lui, se bucură de o mica bijuterie pe care numărăm zilele să o cunoaștem la botez.

Felicitări, dragii noștri!

Tags: sesiunefoto, rrphotoro, #copil #happy #girl #maternitysession #pregnant #babygirl #maternityshoot #maternitystyle #mother #maternitylook #maternitate

  • 1
  • 2