Am avut un vis...

Am avut un vis...Visul unei seri de vară... De-a lungul câmpiei, se contura o siluetă...o siluetă mică ce se contopea în bătaia vândului cu buclele celeilalte făpturi... Nuanțele aurii ale soarelui calduț atingeau cu grație spicele de grâu, iar mânuțele lor se bucurau de dansul paielor măiestre ce li se arătau în lan. Zâmbete și priviri pline de iubire își aruncau, iar visul părea o veșnicie!

Am avut un vis... Mirosul de lavandă te îmbăta... Respirația devenea din ce în ce mai lină și ca intr-un miraj, de-a lungul lanului, mânuțe jucăuse se apropiau de marea de lavandă. Nu erau doar două mânuțe. Erau patru...catifelate toate. Două copilițe, pitite bine, chicoteau și își șopteau iubire.

Noi încă ne amintim de vremurile copilăriei, de luna iunie care venea cu cățărări în cireș, leneveli pe iarbă și bătăi cu apă, ne amintim cu drag și cu un strop de nostalgie de jocuri și de zâmbete pline de inocență și pentru că iubim copiii și copilăria și ne place să strângem amintiri, nu spunem niciodată nu atunci când suntem invitați să ne luăm camera foto ca să colorăm povești.

Luiza, Marius si Marina,  ne-au vorbit despre fericire și familie în ultima noastră ședință foto.

Pentru povești cu zâmbet de copilărie, vă așteptăm să ne scrieți

În așteptarea finuțului nostru, îmbrăcăm blogul în straie de primăvara și dăm start sezonului cu o ședință de maternitate plină de culoare și zâmbet.

Dolofanul jucăuș este nerăbdător să se arate, așa c-am pus la cale, împreună cu fericiții lui părinți, o mică plimbare în Grădina Japoneză din Herăstrău.

Nu știu cât de inspirați am fost când am ales locația având în vedere că cireșii înfloriți au strâns în jurul lor forfotă și o mulțime de oameni frumoși. Am făcut totuși față aglomerației și suntem încântați că am reușit să ne adaptăm situației cu atât mai mult cu cât aveam și-un bebe la bord – pufina noastră a insistat să ne fie asistent și nu ne-a lăsat inima să n-o băgăm în combinație.

Rezultatul în aveți mai jos. Sper să bucure ochiul așa cum ne bucură nouă inima.

Nu există binecuvântare mai mare pentru noi ca aceea de a ne apropia de oameni prin intermediul fotografiei.

Pe Mădălin și Cristina i-am cunoscut în urma cu ceva timp și de atunci ne vedem în fiecare an pentru a imortaliza momente cu suflet, momentele acelea de căldură și fericire din sânul familiei lor minunate.

Dacă anul trecut prin decembrie fetița lor era pe drum, anul ăsta, la vârsta de un anișor, ea și frățiorul ei, Matei, au pozat pentru noi împreună, într-o ședință cât se poate de crăciunistică și dulce.

Vă mulțumim pentru prietenie și încredere, oameni dragi, și vă dorim sărbători magice!

Daniela și Bogdan

Luna mai a venit cu salcâmi în floare și cu un nou eveniment. Daniela și Bogdan ne-au invitat să facem parte din poveste a lor, o poveste plină de emoții care a început cu multă vreme în urmă, pe când erau copii.

Așadar, în timp ce păpădiile se scuturau așteptând ca mirii să-și pună dorințe pentru un viitor împreună, printre zâmbete, într-un cadru relaxat, ne-am jucat și am imortalizat momente unice.

Prin prezența lor și prin voia bună, familia și prietenii au făcut din eveniment unul absolut reușit, bunicul Danielei și Deli, cel mai iubit buldog francez, nu au lipsit nici ei de la petrecere, iar bebe care e pe drum a făcut câteva mișcări de dans alături de fericiții miri și părinți.

Noi ne-am simțit excelent, la fel ca toți cei care au participat, iar rezultatul îl puteți vedea mai jos.

 

Casă de piatră, Daniela și Bogdan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca orice an care se respectă, 2019 a venit pentru noi cu o perspectivă nouă și cu provocări proaspete.

Mărturisesc că mă atrăgea de ceva timp fotografia pentru nou născuți și că o urmăream pe Daniela Ursache cu mare interes, dar momentul hotărâtor se poate spune că a venit atunci când, în primele zile de viață ale pufinei noastre, ne-am îndreptat spre studioul Danielei pentru o ședință foto.

Să ne vedem bebelușul fotografiat a fost o experiență cu adevărată emoționantă, atât din perspectiva fotografului, cât mai ales din cea de părinte. Emoțiile întipărite pe chipul pufinei noastre ne-au topit complet și orice fel de grijă a zburat într-o clipă remarcând felul în care Daniela lucrează.Fără dubii are darul de a-i face pe părinți să se relaxeze și să bucure de experiență.

Fascinată fiind de toată această poveste, m-am reîntors, la scurt timp, în studioul chic din București, de data asta pentru o sesiune de mentoring.

Am avut 3 bebeluși pentru fotografiat, iar Daniela ne-a împărtășit din secretele ei. Am înțeles, pusă în fața evenimentelor, că o sesiune foto newborn nu este niciodată ușoară pentru că fiecare copil este diferit și are nevoi diferite. Tocmai din acest motiv o astfel de sedințe foto se realizează în primele zile ale copilului, atunci când acesta doarme mult și este mai ușor de lucrat cu el.

Din fericire mentorul nostru a știut să ne încurajeze și să creeze o atmosferă de lucru plăcută și destinsă în care am acumulat informații prețioase pentru mai târziu.

Am plecat din studio mai bogată, cu un ghid scris de Daniela cadou, entuziasmată și cu dorința de a pune în practică tot ce am învățat. Ghidul pe care fiecare fotograf de bebeluși ar trebui să îl aibă, se poate comanda de pe site-ul ei personal https://danielaursache.ro/

Și pentru că sunt o norocoasă am avut posibilitatea de a lucra, foarte curând după sesiunea de mentoring, cu doi bebeluși cât se poate de drăgălași, băiețel și fetiță, alături de care am făcut două ședințe foto pentru care mă simt nespus de fericită și recunoscătoare.

Îi mulțumesc Danielei pentru tot ce am învățat alături de ea și pentru că e genul de mentor care îți oferă feedback de fiecare dată când ai nevoie. Și le mulțumesc totodată părinților care au avut încredere în mine pentru sedințele foto ale căror rezultate se pot vedea mai jos.

 

 

Tags: #newborn #nounascut #hotografiebebelusi #newbornphotography #studiodenounascut #bebe #newbornepose #newbornart #babyphotographer #romaniannewbornphotographers #family

Momentul vostru infinit...

Prima zi de toamnă, anotimpul în care zilele devin din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi . Păsărelele își iau rămas bun cu un ultim cânt, copacii le spun la revedere  cu frunzele-n vânt ca o șoaptă prelungă, făcându-te să te cufunzi în visare cu nuanțele de un ruginiu romantic. O zi de toamnă frumoasă, plină de emoții, andrenalină și prietenie. Da, cam asta am numi noi o nunta de poveste. Cu o zână în rochie din frunze de toamnă, cu oameni care nu se cunosc, oameni care lucreaza in domenii diferite, dar care devin dintr-o dată ca o adevărată familie. Oameni care iubesc Steaua și Dinamo se pot îmbrățișa, dansează împreună și ciocnesc pahare până în zori. La răsărit torțele se aprind ridicând spre cer rotocoale de fum lăsând în urmă o noapte de povestit peste generații.

Am acceptat, cu puțină teamă,  provocarea de a fi fotografi la nunta lor și, având nevoie de ajutor, am mai luat în echipă încă două persoane – Ella si Lucian – asistent, respectiv fotograf. Am discutat cu ei și am pus la punct toate amănuntele, programul complet, și toată lumea a ținut cont de sfaturile și sugestiile noastre.

Astfel că s-a renunțat la obiceiuri și tradiții în favoarea hotelului, mirii fiind din București.

Locația unde s-a ținut petrecerea a fost elegantă, cu detalii de bun gust, iar distracția la loc de cinste. A existat o frumoasă dinamică între invitați, steliști și dinamoviști care la final au aprins fumigene, iar chestia asta ne-a făcut și pe noi să ne simțim de-ai casei. Barmanul,  dj-ul au  reușit să unească prin activitatea lor invitații, scenă fiind plină de la început până la final… Apropo s-a terminat petrecerea? Noi simțim încă vibe-ul ăla nemaipomenit!

Pentru Trash the dress am ales Cetatea Devei și Castelul Corvinilor unde am petrecut alte momente cât se poate de plăcute alături de proaspeții căsătoriți. Oameni absolut faini, cu simțul umorului, care nu fug din calea provocărilor. A fost o adevărată plăcere să lucrăm cu ei pentru că sunt deschiși la noi idei, au simț estetic și-s nemaipomenit de fotogenici, ceea ce a făcut ca întreaga echipă să cadă de acord în privința faptului că mirii au înclinație spre frumos .

La final am ajuns și în studioul prietenului Albert din Hunedoara. Deși îi cunoașteam povestea și vorbisem de multe ori pe facebook nu ajunsesem să îl întâlnesc personal, motiv pentru care mă bucur tare mult ca s-a dat prilejul. În seara în care am ajuns, i-am cerut un sfat. L-am întrebat care ar fi cea mai potrivită oră pentru fotografiile la castel. Am discutat, ne-am întâlnit și ne-a invitat în studioul lui. Am făcut acolo câteva cadre și i-am cerut părerea. Pentru pasionații de fotografie, atât cei care îl cunosc deja, cât și ceilalți, care poate vor afla odată cu articolul ăsta despre munca lui, vă garantez că dacă aveți drum în Hunedoara, experiența alături de Albert Horopciuc se merită trăită. Aveți multe de învățat de la el. Noi cel puțin am învățat multe și, în mod clar, când vom mai avea drum prin Hunedoara, vom merge să mai învățăm și să mai împărtășim și alte impresii alături de el.

Mulțumim, Diana și Marius pentru că ne-ați invitat să facem parte din povestea voastră.

Mulțumim, Albert pentru sfaturi și pentru momentele de încântare petrecute în studioul tău.

 Vouă vă place toamna?

Tags: #girl #nikon #wedding #hunedoara #castelulcorvinilor #studiophoto #love #beaty #casatorie #nunta #exploeromania #deva #boy #groom